Piyasalarda Bugün

.

24 Mart 2008 Pazartesi

Günün Yorumu (24 Mart 2008)

IMKB 100 endeksi 1424 puan yükselişle 41,143 puandan kapandı. İşlem hacmi Cuma günü olduğu gibi yine çok düşüktü (924 milyon YTL)

İşlem hacminin düşük olmasında siyasi belirsizliğin yanı sıra, Avrupa Borsalarının bugun kapalı olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum.

Özellikle 2.seansta 30 hisselerinde bir kıpırdama gözlendi, GARAN, ISCTR, VAKBN, YKBNK ve AKBNK günü ciddi yükselişlerle kapadılar. Ereğli Demir Çelik hisse senedindeki hareketlilik dikkat çekici idi.

Yarın IMKB açılışın Dow Jones'in ve Japonya'nın etkisinde kalacağını, ilerleyen saatlerde ise Avrupa Borsaların vereceği tepkiye paralel hareket edeceği beklenmekte. Tabii bu tahminlerin gerçekleşmesi, yarın iç siyasette olağanüstü gelişmeler (e-muhtıra, msn muhtıra vs) olmayacağı varsayımına bağlı.

AKP ekonomi kurmaylarının ortaya çıkıp, piyasaları bilgilendirici açıklamalar yapmasını bekliyor ve istiyoruz. Gün; partilileri arkasına alıp "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye bağırtma, hamasi nutuklar atma, bir demeç tiyatro oynamak günü değildir. İddianame krizi sonrası; Şu ana kadar alınan ve bundan sonrası için alınacak ekonomik tedbirler konusunda ekonomi kamuoyu bilgilendirilmelidir.

1 yorum:

Sende Kazanabilirsin ;) dedi ki...

Borsada Köpekbalığı Tekniği + PLUS http://www.xticaret.com/xticaret/?808_45174