Piyasalarda Bugün

.

21 Mart 2008 Cuma

Günün Yorumu (21 Mart 2008)

IMKB 100 endeksi bugünü de çok sakin geçirdi. Bunda Avrupa ve ABD piyasalarının kapalı olmasının etkisi büyüktü. Endeks 128 puan (%0,32) düşüşle 39,719 puandan kapandı.

İşlem hacmi son ayların en düşük değerindeydi. 670 milyon YTL.

Yaşanan son iç siyasi gelişmelerden (AKP nin kapatma davası açılması) sonra, MACD, CCI, trigger vs konuşmanın, bugün yorumlamanın bir anlamı olmadığını düşünüyorum.

Türkiye'de kurumlararası bir güç savaşı (liberal-otoriter felsefe savaşı) yaşanıyor, iki taraf birbirine karşı bütün kozlarını kullanıyor. 27 Nisan 2007'de denenen, 14 Mart 2008'de bir daha denendi. Bir kez daha devlet-millet karşı karşıya getirildi. Borsa açısından bunun sonuçları kısa vadede yıkıcı etkiye sebep oluyor. Özellikle Cuma günleri, yatırımcılar arasında acaba bu Cuma seans sonunda ne olacak, hangi düğmeye basılacak" soruları soruluyor ki, bunun neden olduğu güvensizlik bizi hem içeri hem de dışarıya karşı rezil ediyor.

Bu yaşananlar, borsayı kısa, orta ve uzun vadede etkileyecektir. Yabancı takas oranı ne olursa olsun. O yüzden, önümüzdeki günlerde bir kaç yazı, analiz yayınlayacağım.

0 yorum: