Piyasalarda Bugün

.

11 Mart 2008 Salı

Borsada Kazanma Stratejileri 3


Bir önceki yazımızda farklı yatırım (veya kumar) yöntemleri olduğundan bahsetmiştim. Bu yöntemlerin bazılarına ters düşebilecek ancak genel geçerliliği olduğuna inandığım strateji ve taktikleri sıralamak istiyorum.

1-Kısa vade yerine ana trendi takip etmeye çalışın.

2-Ana trendi değiştirebilecek olayları, siyasi, ekonomik ve dış gelişmeleri dikkatle takip edin. Haberler, yorumları izleyin, ama analistlerin, yorumcuların söylediğinden dolayı "gaza gelmeyin".

3-Kısa vadeli işlem yapmak ve o işlemlerden kar yapmak küçük yatırımcı için çok zordur. Derinlikli ekran takip etse bile çok çok zordur.

4-Borsanın yükselme trendi içinde bulunduğu zamanlarda kısa vadeli oynamak daha az kar etmenize veya daha kötüsü herkes kazanırken sizin zarar etmenize yol açabilir. Bu insanın hem fizyolojisini hem de psikolojisini bozar. Küçük yatırımcının yükselen trendte IMKB 30 hatta 10 kağıtlarını takip etmesi daha uygun olabilir.

5-Yükselen trendte sabırla beklenmesi gerekir. Yanlış kağıt yanlış zamanda ve yanlış fiyattan alınmadıysa, bu kağıda da mutlaka sıra gelir.

1 yorum:

adam dedi ki...

>>> http://tinyurl.com/Borsada-Kazan-Kazan <<<
Bu teknik ;
Trend değişmeden size haber veriyor.
Senede girildiğini yada çıkıldığını gösteriyor.
Kısa, Orta ve Uzun vadede senedin hareketini aynı bir dürbün gibi gösteriyor.
Peki kullanması çok mu zor?
12 yaşında bir çocuğun sadece grafiğe bakarak "baba burdan al burdan sat" diyebileceği şekilde kolay bir görünüme indirdik.
Her hafta göndrilen altın listedeki hisselerle ilk haftadan kazanmaya başlıyacaksınız.
Uzun Uzun bilgi birikimine yada analize gerek yok. Artık kendi kendinize tam olarak trend değişmeden alıp satabilirsiniz. Bu kadar kolay. AŞAĞIDAKİ LİNKTEN ULAŞABİLİRSİNİZ.
>>> http://tinyurl.com/Borsada-Kazan-Kazan <<<